Nieuws

 

 

TENTOONSTELLING 20 FEBRUARI TOT EN MET 24 MEI 2020

Ingrid Pasmans en Angela Tellier, foto’s, porseleinwerk en tekeningen
te zien tot en met 24 mei 2020, dagelijks van 11.00-16.00 uur in de Teekenschool van het Rijksmuseum, Hobbemakade 25, Amsterdam.

Veel docenten in de Teekenschool van het Rijksmuseum zijn kunstenaar. Ze maken heel divers werk, van schilderijen, tekeningen en fotografie tot keramiek en conceptuele kunst. Elk jaar worden er werken getoond, dit jaar laten Ingrid Pasmans en Angela Tellier hun werk zien. Ingrid Pasmans maakte in de Hardangerfjord (Noorwegen) het Hardanger herbarium, een serie porseleinwerken en aquarellen met plantmotieven en Noorse watervallen. De blauwe tegels zijn gemaakt naar aanleiding van het werk van de Engels botanicus en fotografe Anne Atkins. Filmmaker, fotografe en danseres Angela Tellier haalt haar inspiratie uit mensen, situaties en de natuur. Vooral dingen of personen die afwijken van de massa hebben haar interesse.

 

 

ZATERDAG 14 EN ZONDAG 15 SEPTEMBER 2019

Het EKWC / European Ceramic Workcentre bestaat 50 jaar dit jaar. “House of cards”, het porseleinen kaartspel wat ik in 2005 maakte in het EKWC, is te zien op de jubileum manifestatie die in de eerste locatie van het EKWC , Pelsestraat 13 in Heusden, gehouden wordt.

Zaterdag 14 september 11.00-18.00
11:00 Opening met performance Horse, Linda Molenaar
11:15 Openingswoord
14.00 Ovenrituelen
15:00 Performance Horse, Linda Molenaar
16:00 Tafelgesprek voormalige en huidige directeuren over 50 jaar Keramisch Werkcentrum (Hans van Wijck, Adriaan van Spanje, Xavier Toubes, Koos de Jong, Ranti Tjan. o.l.v. Yvette Lardinois)
17:30 Performance Hulpstukken voor het nieuwe bewegen, Francine Claassen, geluid door werk van Hans van Koolwijk

Zondag 15 september 11.00-20.00
12:00 Peter Oltheten, geïnterviewd door Tjalling Mulder: van KCW naar EKWC naar Sundaymorning@ekwc: 30 jaar werken bij het Keramisch Werkcentrum
14:00 Christine Jetten: Van Inspiratie tot Instituut
15:00 Open Mic, gelegenheid tot het delen van verhalen en herinneringen
17:00 Besloten: Informeel diner
18:30-20:00 Lezing Janice Shales en Rob Ruimers creatie, plaatsing en verplaatsing Het Portaal, Utkin & Brodsky

Deelnemers:
Frank Åsnes, Yael Atzmony, Rosalie Bak, Joost Bakker, Lorie Ballage, Mariëlle van den Bergh, Maura Biava, Sara Bjarland, Marjo Boesten, Marie Ilse Bourlanges, Tim Breukers, Ariel Brice, Helmie Brugman, Birgitte Christens, Francine Claassen, Lisa Couwenbergh, Nynke Deinema, Niels van Eijk (van Eijk & van der Lubbe,)Femke Dekkers, Paul van Dijk, Ruud Dijkers, Jan Van Den Dobbelsteen, Mels Dees, Hil Driessen, Isabel Ferrand, Maartje Folkeringa, Jan Goossen, Karin Hochstatter, teja van hoften, Marja Hooft, Eiko Ishizawa, Julia Jacquette, Christine Jetten, Claude Jones, Hella Jongerius, Lena Kaapke, Gosia Kaczmarek (Between Two Hands), Marja Kennis, Elena Khurtova, Marga Knaven, Hans van Koolwijk, Petra Laaper, Katie Lagast, Danielle Lemaire, Miriam van der Lubbe (van Eijk & van der Lubbe), Hans Meeuwsen, Tilmann Meyer-Faye, Irene van de Mheen, Trees De Mits, Linda Molenaar, Charlotte Mumm, Bob Negryn, Netty van Osch, Klaus Osterwald, Ingrid Pasmans,Nori Pao, Robbert Pauwels, Roma Pas, Paolo Porelli, Suzanne Posthumus, Joke
Raes, Corien Ridderikhoff, Inge Roseboom, Rob Ruimers, Karen Santen, Ryan Takaba, Koen Taselaar, Sjoerd Tim, Erin Tjin a Tjon (Between Two Hands), Liesbeth Touw, John Vaillant, Jonas Vansteenkiste, Ans Verdijk, Anne Verhoijsen, Katrijn Verstegen, Jos Verwiel, Mélanie de Vroom, Gabrielle Wambaugh, Isidoor Wens, Jenny Ymker, Efrat Zehavi.

 

 

ZONDAG 14 APRIL 2019; THE NORTHERN ROMANTIC FINISSAGE!

Aanstaande zondag 14 april is van 13.00 tot 16.00 de finissage van de tentoonstelling “Noordelijke tekeningen” in het 15e -eeuwse monumentale kerkje in Muiderberg, een steenworp van het IJmeer! Er is een kleine selectie van tekenwerk op papier en porselein te zien. Om 12.30 is er Noors winterzwemmen in het IJmeer, daarna is er hete gløgg en pannekaker! Om 14.30 uur hou ik een lezing over de tijd die ik als artist in residence doorbracht in Noorwegen. Van harte welkom!!

Kerk aan zee, Kerkpad 2, Muiderberg.  (Kerk aan Zee is een kleinschalig kunstproject met maandelijks wisselende exposities en concerten. Meer info op  https://kerkaanzee.nl/cultuur-aan-zee/kunst-aan-zee )

 

“THE NORTHERN ROMANTIC”

Noordelijke tekeningen en porseleinwerk van Ingrid Pasmans in “Kunst aan zee” Kerkpad 2,in Muiderberg. Zondag 10, 17, 24 maart, 7 en 14 april, 13.00-16.00 uur

In het 15e -eeuwse monumentale kerkje is een  selectie van het werk wat Ingrid Pasmans maakte tijdens haar artist in residency periode in Noorwegen te zien.

Opening zondag 10 maart 14.30-16.00 uur. Van harte welkom!

Ingrid Pasmans is ook aanwezig op zondag 14 april, er is dan een lezing over haar werkperiode in Noorwegen en er is winterzwemmen!

 

SOLO IN MUSEUM KABUSO, NOORWEGEN

Het werk wat Ingrid Pasmans maakte tijdens haar artist in residency wordt getoond in de foyer van Museum Kabuso in Øystese, Noorwegen tijdens een grote expositie over kunst en botanica. Er is werk te zien van twee negentiende-eeuwse botanische tekenaars,  werk van hedendaags kunstenaar Ine Harrang en van Ingrid Pasmans.

zie ook  https://www.khmessen.no/blog/2018/11/01/hardanger-herbarium/

 

EXPOSITIE IN ODDA

Tijdens haar artist in residence periode zal Ingrid Pasmans meedoen aan ODDArt, een regionale kunstmanifestatie in Odda, Noorwegen, van 30 augustus tot 2 september 2018

 

ARTIST IN RESIDENCE ZOMER 2018

In augustus en september 2018 zal Ingrid Pasmans  als artist in residence werken in Kunstenarshuset Messen, international artist residence, in Alvik, Noorwegen.

 

ARTIKEL IN KLEINE K , 2017

In het online keramiek tijdschrift “kleine k” verscheen in augustus 2017 een artikel over het werk van Ingrid Pasmans door Mels Boon.
zie; www.deKleineK.nl

 

ALTIJD TE ZIEN, WERKEN IN DE OPENBARE RUIMTE

Brikhof Purmerend, tunnelonderdoorgang.(tekening en keramiek)
Banning Cocqgracht Purmerend, (5 m. hog keramiekwerk op buitenmuur)
Rosenholm, Haarlemmermeer (5 emailplaten aan buitenmuur)
De ontdektuin, basischool de Pinksterbloem Amsterdam (tegelvloer binnentuin)
Arcadia, trouwzaal gemeente Diemen
Mollenmuur, Oetewalerstraat Amsterdam (17 emailplaten op buitenmuur)