tekst

Ingrid Pasmans tekent, werkt in waterverf en porselein en maakt kunst voor de openbare ruimte. Natuur, botanica en geschiedenis zijn een grote inspiratiebron. Haar werk ademt een zeker verlangen naar het verleden, naar een tijd waarin natuuronderzoek vooral met de ogen werd gedaan

Zij deed residenties bij European Ceramic Working Centre in Den Bosch en in Kunstnarhuset Messen in Alvik, Noorwegen. In Noorwegen heeft zij twee maanden gewerkt aan het “Hardanger herbarium”, een 30-delige installatie van porseleinen tegels en dozen, met beschilderingen van algen, planten en watervallen en is zij daar gestart met het maken van aquarellen van meer dan 2,5 meter hoge plantensilhouetten. Zij toonde dit werk in Museum Kabuso in Oystese, Noorwegen.

Recentelijk was zij deelnemer aan het DIA mastertraject tekenen en had zij tentoonstellingen in o.a. Amsterdam, Heusden, Muiderberg en Frederiksoord. Haar werk in de openbare ruimte is permanent te zien in Amsterdam, Purmerend en Hoofdorp. Naast haar werk als beeldend kunstenaar is zij hoofd van de ateliers van de Teekenschool van het Rijksmuseum Amsterdam.

Recente informatie op instagram: #ingridpasmans2018